Review: Chlorella Spirulina tabletten 

Spirulina en chlorella zijn beide algen soorten en bestempeld tot superfoods. Eerder schreef ik al een blogpost over spirulina maar ik was er nog niet aan toegekomen om dit zelf te testen. Om een oordeel over een superfood te vellen, moet je het toch een tijdje gebruiken. Ik vind het niet nodig om 5 verschillende superfoods door mijn smoothie te doen. En als je elke dag afwisselt, weet je ook niet wat er nou daadwerkelijk werkt en waardoor je je beter voelt. Superfood Centre in Amsterdam mij aanbood om chlorella en spirulina-in-één in tablet vorm te testen, vond ik dat dan ook een top plan. Ik hoorde namelijk van anderen dat chlorella en spirulina niet echt bekend staan om hun goede smaak. En zo proef je de typische smaak van deze superfoods dus niet en heb ik geen gedoe met te veel ingrediënten in mijn smoothie. Ideaal!

Premium chlorella+CGF+spirulina

Ik testte om precies te zijn Premium chlorella+CGF+spirulina tabletten. Op de verpakking staat dat ik 15 tabletten per dag voor een maaltijd moet innemen. Vijftien!? Behoorlijk wat als je het mij vraagt, zelfs al zijn de tabletjes vrij klein. Ik verdenk de verpakking van een typefout. Dus ik ga terug naar het Superfood Centre en vraag of dit klopt. En ja wel. Het klopt. Geen typefout, dus slikken maar! Zoals ik al aangaf zijn het echt kleine tabletjes en kun je ze makkelijk in 1 à 2 keer achterover gooien met wat water. 

cho psi

 

De voordelen van chlorella en spirulina tabletten

Chlorella is een zoutwater alg en spirulina een zoutwater alg, maar hebben beide een detox werking. Hun belangrijkste functie is het ontgiften en reinigen van het lichaam. Maar er is meer! Alle voordelen voor je op een rijtje:

  • Ontgiften/detox van je lichaam
  • Beauty food; door reinigend effect krijg je een stralende huid
  • Stimuleert spierherstel, -groei en –definitie en je wordt flexibeler
  • Krachtiger immuun systeem
  • Goed voor de spijsvertering
  • Lever gaat beter functioneren (mede doordat het schoner is)
  • Bevat natuurlijke eiwitten (een aanrader voor vegetariërs!)
  • Frissere adem (door de chlorella)

Het artikel op I love Health -> http://www.ilovehealth.nl/food/review-chlorella-en-spirulina-tabletten/

 

Bron: I Love Health

Het huidige aanbod van Chlorella Spirulina Tabletten bij ons is van Big Food 

Verkrijgbaar in 2 verschillende verpakkingen 

400 gram - 800 tabletten -> https://www.plent.nl/big-food-chlorella-spirulina-met-cgf-800-tabletten.html

1kg - 2000 tabletten -> https://www.plent.nl/big-food-chlorella-spirulina-met-cgf-2000-tabletten.html