Tegenwoordig vind je in verschillende health- & koffie hotspost, matcha latte op de kaart. Dit maken ze met behulp van matcha poeder, gemaakt van groene vermalen theebladeren. Je kunt je koffie prima vervangen voor een matcha latte. Net zoals koffie bevat matcha cafeïne, maar ook L-theanine. Dit aminozuur geeft je lichaam een kalm gevoel.

Daarbij is matcha een echte superfood. Een kopje matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes regular groene thee. Naast een hoeveelheid aan antioxidanten is matcha ook rijk aan vitaminen, vezels, chlorofyl (bladgroen) en mineralen zoals calcium, chroom, magnesium en zink.

Het kwaliteitsverschil in matcha

Hoe fel groener de matcha hoe beter de kwaliteit. De matcha ruikt zoeter en heeft daarnaast ook een heerlijke zoete nasmaak. Slechte kwaliteit matcha kun je herkennen aan de planterige geur en donkere kleur. Ook smaakt een mindere kwaliteit matcha bitter. Voor de beste kwaliteit kies je voor ‘ceremonial grade’ matcha. Gelukkig voor jou verkopen wij deze ook in onze webshop!

Matcha latte recept 

Ingrediënten voor 1 persoon

Benodigdheden (optioneel)

Zo maak je het
Warm water op in de waterkoker. Als je een waterkoker hebt met temperatuur zet deze dan op 80 graden. Anders laat je het water na het koken afkoelen. Warm ondertussen ook de havermelk op. Schenk het water in een kop en klop de matcha poeder erdoorheen. Je kunt hiervoor een bamboeborstel gebruiken maar een mini klopper kan ook prima! Klop de havermelk op en giet bij de matcha in de mok. Enjoy!