Søren is de founder van Third Wave Nutrition. Zijn reis naar een healthy lifestyle begon hij op z'n 17e (hij was toen ernstig ziek). Dit dwong hem dan ook om zijn leven drastisch te veranderen voordat hij 18 werd. Om gezond te worden en te blijven deed hij vooral veel zelf research!

Op zijn 19e volgde hij een drie jarige opleiding als lichaamstherapeut Body-sds (Body Self-Development System) in Denemarken. Tijdens het 2e jaar van deze opleiding realiseerde hij zich dat hij zijn nutritional degree wilde behalen in de UK door middel van studeren op afstand. Na zijn afstuderen heeft hij o.a. gewerkt bij Nordic Laboratories in Denemarken, een bedrijf dat werkt met diagnostische hulpmiddelen (bloed, speeksel, urine, enz.). Daarna heeft hij gewerkt in de UK bij Nutri-Link en begon hij voor zichzelf als consultant in de gezondheidssector om lezingen te geven. 

Søren: 'In 2006 heb ik mijn eerste bedrijf opgericht, een adviesbureau dat bedrijven in de gezondheidsindustrie moet helpen en opleiden. Kort daarna werd besloten om gezondheidsproducten van hoge kwaliteit in Denemarken te importeren en distribueren. In die vroege jaren werd de volledige omvang van mijn professionele ambities duidelijk en het uiteindelijke doel werd om ooit producten van de hoogste kwaliteit ter wereld te creëren. En zo is Third Wave Nutrition ontstaan!'

soren

Een healthy lifestyle volgens Søren

Søren: 'Een gezond voedingspatroon past binnen de pijlers van een gezonde levensstijl. Dit betekent voor mij voldoende groenten en fruit binnen krijgen. Kies voor puur en biologisch, eet niet te vaak en vooral niet te veel. Naast voeding is beweging belangrijk. En je kunt tegenwoordig bewegen op allerlei verschillende manieren. Om het plaatje rond te maken komt ook het emotionele vlak aan bod. Voor mij betekent dit dat ik dingen doe waarvan ik hou, die mij betekenis geven en binnen mijn levensdoel passen. Binnen het emotionele aspect past ook weer verbinding. Verbinding met anderen in je omgeving, vrienden, partner en je familie.'

Kun je het moment beschrijven waarop je besloot om met Third Wave Nutrition te beginnen?

Søren: 'Het was op de een of andere manier altijd mijn ambitie om iets soortgelijks te doen, maar in 2011 besloot ik pas om specifiek te werken met plantaardig eiwit als onze eerste productlijn. Oftewel Plantforce Synergy Proteïne. 

Wat maakt Third Wave Nutrition zo bijzonder? 

Søren: 'Third Wave Nutrition is een op onderzoek en ontwikkeling gebaseerd bedrijf. Onderzoek en ontwikkeling worden op praktisch niveau uitgevoerd met als doel nieuwe innovatieve producten te creëren die voor de voeding zinvol zijn, de hoogste kwaliteit garanderen en deze uiteindelijk te produceren. Dus voedingswetenschap, kwaliteitsborging en kennis over grondstoffen en productie zijn onze bouwstenen.'

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Søren: 'Dit is een mooie vraag! Ik heb niet veel inpsiratie nodig omdat ik erg intrinsiek gemotiveerd ben. Daarbij besteed ik veel aandacht aan het bouwen van een gezonde sociale omgeving, dit helpt me zeker om geinspireerd te blijven. Ik ben ook niet zoals sommige mensen die een persoonlijke "favoriet" hebben die ik volg en naar luister. Als ik iemand tegenkom en het is logisch om te luisteren, doe ik dat, maar zo niet, dan ben ik er niet naar op zoek.'

Welke doelen en ambities heb je voor de komende jaren?

Søren: 'Mijn ambitie is om Third Wave Nutrition te laten groeien en mensen vooruitgang te zien boeken in hun eigen leven. Mijn doel is dat ik graag een positieve bijdrage wil leveren aan het leven. Momenteel woon ik in het buitenland omringd door veel armoede, dus een voorbeeld is dat ik een aantal kinderen mee naar school neem omdat ze niemand hebben om op te vertrouwen. Voor mij geeft dat meer betekenis dan een nieuwe smaak voor onze eiwitten maken. Doe zoveel goed als je kunt, geef meer dan je neemt. En verwacht niet dat het altijd gemakkelijk en comfortabel zal zijn. Als hulp alleen wordt gegeven als het makkelijk is, dan wordt er waarschijnlijk weinig hulp gegeven.'